Villkor

Vår målsättning är att våra kunder skall vara nöjda och som extra bevis för det kan ni titta på våra omdömen på Tradera där vi gör en hel del affärer. Omdömen för oss (alias nightseal) hittar du här: http://www.tradera.com/trader/trader_grade.aspx?ftgnr=855232

 

Allmänna Villkor

 • Köparen betalar frakten enligt de avgifter som anges vid beställning. Vi använder oss av Posten och Schenker.
 • Alla varor säljes i befintligt skick, det är begagnade varor så om vi inte skriver att det är en ny vara, är den begagnad. Vi försöker så mycket som möjligt ange hur skicket är, men ibland blir det fel och är du då inte nöjd med varan tar vi självklart tillbaka den.

 

Reklamationsrätt

Vi strävar alltid efter nöjda kunder. Om ni mot all förmodan inte skulle vara nöjd med varan har ni returrätt på den 7 dagar från det datum det har anlänt till Ert utlämningsställe eller hem till Er, beroende på fraktsätt. Vi återbetalar pengar enligt följande: 

 • Varans pris: Full återbetalning
 • Fraktpris: Full återbetalning om varans skick inte motsvarar vad som stod i beskrivningen eller om varan har gått sönder under transport. Det är upp till kunden att bevisa genom fotografering av ankommen vara i kartong att så kan anses ha skett. Om returen är på grund av andra omständigheter än vad ovan har nämnts återbetalas inte frakten. 
 • Returfrakt: Full återbetalning om varans skick inte motsvarar vad som stod i beskrivningen. Trasig vara behöver ej returneras om det kan bevisas med foto att varan är trasig enligt skrivelse under fraktpris återbetalning. Borgmans Antikviteter har dock rätt att kräva att även trasig vara skall skickas tillbaka och i de fall kommer Borgmans Antikviteter att till fullo ersätta returfrakten.
 • Faktureringsavgift: Återbetalas inte, om inte särskilda skäl kan motivera det. 

All eventuell reklamation skall ske via E-post till peter.borgman@borgmansantikt.se

Observera om varan är köpt via auktion på Tradera, Ebay, QXL eller annan extern handelsplats gäller information vid respektive annons samt de regler som existerar på respektive site.

 

Leveransvillkor 

Vi levererar snarast efter mottagande av beställningen (vid fakturering) eller så snart full betalning har erlagts och registrerats på våra konton. Då vi skickar med Posten alternativt Schenker är normal leveranstid 1-5 dagar från vi har lämnat varan till speditör. Önskas snabbare leverans var vänlig och kontakta oss vid beställningen. 

 

Betalning 

Vi tillämpar antingen förskottsbetalning till vårt Bankgiro eller Fakturering. Vid fakturering tillkommer en faktureringsavgift som för närvarande är 25 Sek. (fakturering är endast möjligt i Sverige)

Det är också möjligt att förskottsbetala via nedanstående varianter, men då måste Ni välja förskottsbetalaning och sen kontakta oss.  

Betalningsalternativ vid förskott:

 • Insättning till vårt bankgirokonto 244-3661
 • IBAN till vårt Swedbank konto för utländska köpare
 • Payson
 • Payson med Garanti
 • Paypal

 

Betalningsvillkor vid fakturering

Vid betalning via faktura lämnar vi 15 dagars betalningsvillkor. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta med Diskonto +8% och fakturan lämnas över till inkasso. 

Borgmans Antikviteter förbehåller sig rätten att göra kreditprovning vid alla köp mot faktura. I de fall detta görs kommer kopia av tagen kreditprövning skickas av upplysningsbolaget till kunden. 

 

Fraktalternativ

Alla frakter sker till de avgifter som finns angivna vid beställning. De angivna priserna är antingen med Posten eller med Schenker och vid leverans med Schenker levereras de till det utlämningsstället som är närmast kunden. Självklart finns det möjlighet till andra leveransmöjligheter isåfall kontakta oss via E-post direkt efter lagd order. 

 

Övriga villkor 

Vi tillämpar vinsmarginalbeskattning (VMB) enligt kapitel 9a i mervärdesskattelagen.